Administrarea Medicamentelor la Caini

Comanda Ghidul Secretele Dresajului Canin de Elita si Dreseaza-ti Singur Cainele – Click Aici >

Modul de administrare al medicamentelor este dependent de mai multi factori: consistenţa lor, necesitatea de a acţiona (local sau general), starea generala a câinelui. Tabletele,  casetele, bolurile, siropurile şi antibioticele buvabile se vor administra oral. Aceasta  manopera poate fi executata şi de către crescător, cu condiţia să fie executată corect.

Tablete când apetitul se păstrează nealterat, tabletele pot fi administrate intr-o bucaţică  de carne sau brânză. În cazul în care câinele  refuza, tableta va fi introdusă în gura cu mana şi depusa la baza limbii, apoi se inchide gura animalului şi botul se ţine putin ridicat pentru a uşura inghiţirea tabletei.

Pulberile şi granulele se dizolvă în lapte sau supa şi se administreaza ca atare. Pentru aceasta manopera este nevoie de doua persoane, una va ţine câinele, iar cealalta va administra lichidul cu o seringă la comisura buzelor, printre cele doua maxilare. În acest  mod, lichidul va fi inghiţit uşor, fără riscul de a fi aspirat în plămâni.

Injectarea, fiind o operaţie mai complicată, necesită o anumită pregatire în domeniu şi este bine să fie executata de personal calificat.

Comanda Ghidul Secretele Dresajului Canin de Elita si Dreseaza-ti Singur Cainele – Click Aici >

DISCLAIMER: Desi incercam sa prezentam tehnici, metode si sfaturi de dresaj canin cat mai corecte, informatiile prezentate pe siteul Dresajul-la-Caini.ro si in ghidul „Secretele Dresajului Canin de Elita” nu garanteaza obtinerea unor anumite rezultat, acestea variaza de la un caine la altul, de la un dresor la altul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

(Spamcheck Enabled)